Totem Ve Tabu 50 %

Totem Ve Tabu

4.00 TL 8.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 163
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 1.3
  • Barkodu : 9786059197915

Ürün geçici olarak temin edilememektedir.
Sigmund Freud (Almanca söyleyişi: , nüfus kaydında Sigismund Scholomo Freud) (d. 6 Mayıs 1856, Příbor, Moravya, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu (bugün Çek Cumhuriyeti) - ö. 23 Eylül 1939, Londra, Birleşik Krallık), psikanaliz öğretisini geliştirmiş olan Avusturyalı nörolog. Kişiliğin 5 farklı dönemden geçerek geliştiğini öne süren Psikoanalitik Kuram´ın kurucusudur.
Orta seviye bir Yahudi yün tüccarının, kırk yaşındayken, kendisinden yirmi yaş küçük bir kadınla yaptığı ikinci evliliğinden dünyaya geldi. Ekonomik bunalımdan dolayı ailesi Viyana´ya yerleşmek zorunda kaldıklarında, Freud henüz 4 yaşındaydı. 1938 yılına kadar burada yaşadı.

Lisede Latince, Fransızca ve İngilizce öğrenirken kendi çabalarıyla da İbranice, İspanyolca ve İtalyanca öğrendi. Başarılı bir öğrenciydi. Başlangıçta istemediği halde Goethe´nın yapıtlarından etkilenerek tıp okumaya karar verdi.

Üniversite yıllarında Yahudi düşmanlığıyla karşılaştı, okuldaki arkadaş çevresinden dışlandı. 1876 yılında fizyolojist Brücke´nin laboratuvarına girdi, burada anatomopatoloji ve insan sinir sistemi üzerine araştırmalar yaptı. 1881´de tıp öğrenimini bitirdi. 1883´te dönemin ünlü beyin anatomisi ve nöropatoloji uzmanı Dr. Theodor Meynert´in yönetiminde psikaytri kliniğinde asistan olarak çalışmaya başladı. 1884´te kokain üzerine bir inceleme yapmakla görevlendirildi. 1884´te kokainin analjezik özelliklerini keşfetti, anestezik niteliklerini ise sezinledi. (Yaşamım ve Psikanalız adlı yapıtında kokainin anestezik niteliklerini aslında bildiğini, yalnız tıp çalışmalarını bıraktığından dolayı bunların başkaları tarafından ortaya çıkarıldığını ileri sürer.)

Aldığı bir bursla 1885´te Paris´e gitti, Salpêtriê Hastanesi´nde, Jean Martin Charcot´nun yanında staja başladı. Burada histerinin belirtilerini, hipnotizma ve telkinin etkilerini gözlemledi. Charcot´dan çok etkilendi. (Yaşamım ve Psikanaliz ´de Charcot´ya ne kadar düşkün olduğu görülür) Charcot´nun konferanslarını Almancaya çevirdi ve 1886´da yayımladı.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?