Demir Ökçe 40 %

Demir Ökçe

105.60 TL 176.00 TL
  • Sayfa Sayısı : 262
  • Kağıt Kalitesi : Enzo
  • Ebatlar : 13.5 x 21 x 2
  • Barkodu : 9789752474802

Demir Ökçe, özgün adı ile -The İron Heel- ABD´li yazar Jack London tarafından ilk kez 1908´de yayınlanan olumsuz yaklaşımlı ütopik bir romanıdır.
ABD’li olmasına karşın serserilikten gezgin işçiliğe, doklarda hamallık yapmaktan gemi işçiliğine hemen her türlü işte çalışmış olan Jack London; sosyalist eğilimli bir yazardı.
Çok satan romanları sayesinde kendisi de zengin biri olana kadar oligarkların ezici gücü altında ezilmiş olan Jack London; bu romanında kapitalist sistemin ezici gücü ve sömürüsünden söz ederken, bencillik duygusunun ortadan kalkmadıkça ideal sosyalizmin de bir düş olduğunu vurgulamaya çalışmıştır.
Birleşik Devletler’de oligarşi tiranlığının kronik yükselişini anlatırken; modern negatif ütopyalardan en ilki olma özelliğini de göstermiş, sosyalist görüşlerini açıkça ortaya koymuştur. Bu romanı; faşist yapılanma ve kapitalizmin ürünü oligarkların, “Dünyayı nasıl vahşete sürükleyeceğini ve bunun karşısındaki devrimci duruşun nasıl olması gerektiğini“ kurgusal olarak anlatmaktadır.
George Orwell´in “Bin Dokuz Yüz Seksen Dört” adlı romanına esin kaynağı olan Demir Ökçe, geleceğin dünyasında yer alacak olumsuz değişimleri konu edinmiştir. Eserdeki kehanetler, Marks’ı bile aşacak boyuttadır.
Jack London bu kitabında, teröristleşmiş büyük burjuvaya kadar ezen-ezilen ilişkilerini ele alıyor. Ezilen sınıflara, yani onun tanımıyla Uçurum İnsanları’na, köylü sınıfına, işçi sınıfına, küçük burjuvaziye, teröristleşmiş emperyalist burjuvaziye karşı birlikte mücadele çağrısı yapıyor.
Politik-Kurgu sayılabilecek bu roman, Jack London’ın isabetli tahminleriyle bir kurgudan öteye geçip, doğrulanmış bir kehanet olmayı hak ediyor.

Henüz ürüne yorum yapılmamıştır. İlk sen yorum yapmak ister misin ?